İl toplantısı yapıldı.

Hedef 2024 projesinin il toplantısı gerçekleştirildi.

15.03.2024 31

NEVŞEHİR HEDEF LGS VE YKS PROJE KOORDİNATÖRLERİ BİLGİ VE TERCÜBE PAYLAŞIMI TOPLANTISI

TUTANAK

Toplantımız 22/02/2024 Tarihinde Saat 14:00 da Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda yoklama alındıktan sonra toplantıya başlanılmıştır.

Açılış konuşmasını Din Öğretiminden Sorumlu İl Milli Müdür Yardımcısı Murat SALTIK ‘bakanlığımızın yapmış olduğu bu proje kapsamında öğrencilerimizi bir üst öğrenime hazırlamak amacıyla Hedef LGS ve YKS Projesi kapsamında  ve Nevşehir  ili ve ilçelerinde görev yapan ortaokul ve lise proje koordinatörleriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalışmaların ilimize fayda sağlayacağına inandığını ve kendi payına düşen her türlü yardımların yapacağını’ söyledi.

İl koordinatörü Kübra KOÇAK Hedef LGS-YKS projesinin tanıtım sunumunu yaptı.

Okul koordinatörlerinin  görev tanımları hakkında bilgi verilmiş, üzerine istişare yapılmıştır.

Okul rehberlik servisinin görev tanımları hakkında bilgi verilmiştir, okul başarısını artırma ve bir üst kuruma öğrenci yönlendirmedeki rolü üzerine görüşülmüştür.

İmam Hatip Liseleri program çeşitliliği hakkında bilgi verilmiştir, tanıtım afişlerinin okullara asılmasına karar verilmiştir.

Üniversite tanıtım gezilerine ilimizde bulunan üniversitelerden başlanılması tavsiye edilmiştir.

Öğrenci soru rehberliğine (koçluğu) devam edilmesine karar verilmiştir.

Okul tanıtım çalışmalarına ve okul görünürlük çalışmalarına önem verilmesine değinilmiştir.

Akademik takip komisyonunun görev tanımları üzerine konuşulmuş, komisyonun çalışmasının önemi üzerinde durulmuştur.

DYKların kurs merkezlerinde açılmasının öğrenciler üzerindeki olumsuz etkisine değinilmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi kamp programları hakkında bilgiler verdi. Farklı illerde nasıl kamp programı yapılabileceği hakkında bilgiler verdi.

Grubun iletişim bilgileri alınarak Whatsapp grubu kurulmuştur. İlde yapılacak ortak çalışmaların koordine edilmesi, sorunlar ve örnek çalışmaların paylaşılması hakkında ortak hareket etmek amaçlanmaktadır.

Yapılan çalışmaların sistematik hale getirilmesi amacıyla tüm Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında gerçekleştirilmesinde karar kılındı.

İyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.